Henkilöasiakkaat

Yksityis- ja perheoikeus

Testamentin laatiminen

Laadimme ammattitaidolla yksilölliset testamentit tarpeidesi mukaan! Testamentin avulla voit suunnitella perintösi jaon haluamallasi tavalla. Tämä luo taloudellista turvaa perheellesi, mutta selkeyttää myös mahdollisia perintöriitoja.

Yrittäjän näkökulmasta oikeanlaisen testamentin laatiminen on erityisen tärkeää, sillä testamentilla yrittäjä voi taata että liiketoiminta siirtyy suunnitellusti sekä varmistaa yritystoimintaan liittyvien, omien toiveidensa toteutumisen poismenonsa jälkeisenä aikana.

Perunkirjoitus ja perinnönjako

Perunkirjoitus ja perinnönjako ovat tärkeitä vaiheita perillistesi näkökulmasta. Selkeät ohjeet perinnönjaon sekä perunkirjoituksen suhteen vähentävät mahdollisia perillisten välisiä konflikti-tilanteita. 

Edunvalvontavaltakirja

Elämässä voi tulla vastaan äkillisiä, yllättäviä muutoksia. Oletko miettinyt mitä yrityksellesi tapahtuu, jos sinulle sattuu jotain? Tiesitkö että ilman edunvalvontavaltuutusta valtio määrää yrityksellesi edunvalvojan? Edunvalvontavaltakirjalla varaudut elämän yllättäviin käänteisiin – saat itse nimetä luotettavan henkilön huolehtimaan liiketoiminnallisista päätöksistä, mikäli olet itse estynyt niitä hoitamaan. 

Avioehto

Avioehto on tärkeä juridinen väline, jolla turvaat oman omaisuutesi, mahdollisen avioeron, tai vaikkapa aviopuolison kuoleman sattuessa. Onkin tärkeää sopia asioista etukäteen, silloin kun kaikki on hyvin – mahdollisen riitatilanteen varalta. Avioehto tarjoaa suojaa yrittäjän henkilökohtaiselle omaisuudelle. Avioehdolla varmistat että liiketoimintasi saa jatkua häiriöttä, riitaisan avioeron tai mahdollisten perintöriitojen sattuessa. Laadimme avioehtoja myös muillekkin kuin yrittäjille – kysy rohkeasti tarjousta!

 

Ositusasiat

Ositussopimus määrittää selvästi miten varat aviopuolisoiden kesken jaetaan esimerkiksi avioeron sattuessa. Selkeä, etukäteen laadittu ositussopimus on erityisen tärkeä silloin, kun yritysvarallisuus on osa jaettavaa omaisuutta. Ositussopimus vähentää oikeudellisia kiistoja, sekä varmistaa että liiketoiminta voi avioeron keskellä jatkua mahdollisimman sujuvasti.

Lahja ja ennakkoperintö

Haluatko tukea läheisiäsi taloudellisesti? Haluatko avustaa esimerkiksi lapsiasi opiskelujen kustantamisessa tai ensiasunnon ostossa? Tähän tarkoitukseen lahja ja ennakkoperintö ovat hyödyllisiä keinoja!

Lahja on vastikkeeton etuus, jonka annat toiselle henkilölle. Lahja voi olla rahaa, esineitä tai muita hyödykkeitä.

Ennakkoperintö on lahja, jonka annat rintaperillisellesi jo elinaikanasi. Ennakkoperintö otetaan huomioon perinnönjaossa ja se voi vaikuttaa perinnönjättäjän muiden perillisten saamiin osuuksiin. 

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä miten taloudellinen tuki kannattaa käytännössä toteuttaa!